☰ Meny

Om Tennsoldatsklubben Carolinen


Tennsoldatsklubben Carolinen är en samlingspunkt för tennfigurvänner. Syftet är att hålla kontakt med liknande sammanslutningar i Sverige och i utlandet samt att verka för ett ökat intresse för framställning av historiska tennfigurer här i Sverige.

Tennsoldatsklubben Carolinen är en politiskt och religiöst obunden förening. Medlemskap kan erhållas av varje seriös tennfigursamlare. Är du intresserad är du välkommen att höra av dig till vår ordförande, för kontaktuppgifter v.g. se vidare under fliken "Medlemsskap och årsavgift".

>> KURS I TENNFIGURSMÅLNING 18 - 20 november 2022 <<


Johan Lilliehöök och Louis Liljedahl håller en kurs i målning av tennfigurer.

Plats: hos Frans Kempe, Sulsta Gård i Tystberga Begränsat antal: 6 deltagare

Detta är ett försök och om det slår väl ut så anordnar vi flera kurser under 2023. Deltagarna tar med sig figur, egna färger och penslar. Ankomst fredag kväll eller lördag morgon. Avresa söndag em. För mer information och anmälan, först till kvarn gäller, maila frans.kempe@sulsta.se

Månadens bild


September, bild 1
September, bild 2
Juli
Maj
April
Mars
Februari
Januari: Louis Liljedahl

Om septemberbilden:

Månadens bild har denna gång fått bli två till antalet. Den första bilden visar färdigställda figurer i 45 mm, med Disneys Robin Hood som förlaga. Den andra bilden ger en skymt av gravyrarbetet med skifferstenen.

Graverade, gjutna och målade av Johan Lilliehöök.


Webmaster:
Dan Hyllberg
hyllberg@babelfisk.se